Pasen

Gods kracht
breekt door het dorre
van de dood heen
licht raakt ons aan
kom, sta op
deel het leven
deel vertrouwen

God van licht en leven
in Jezus
is de dood overwonnen
in die kracht
mogen wij staan

Nu is de  basiskleur wit; de kleur van reinheid , feest en vreugde.
Daarnaast zien we groen; kleur van hoop, leven en groei. Door de dood en opstanding van onze Heiland is er voor ons weer toekomst.

Voor de houtschijven zien we nu het lege graf met de opgerolde doeken.
Hiernaast zien we een kruis met een wit doek en een witte lelie; de lelie staat voor onschuld en zuiverheid, maar ook voor genade.
Onder het kruis zien we 7 witte rozen; 7 is het getal van de volheid: de Drie-ene-God plus het getal van de wereld ( de 4 windstreken of de 4 elementen- water, vuur, aarde en lucht). De roos staat ook voor zuiverheid en liefde
Verder staan er 10 witte tulpen; 10 het getal van de tien geboden en de tulp is de bloem die staat voor het gebed. De bloembladen staan open naar de hemel.
De bloesemtakken staan voor nieuw leven. Verder is er buxus gebruikt als teken van eeuwig leven, want buxus verliest zijn blad niet. Onder het stuk ligt een vingerblad als teken van de hand van God die ons altijd vasthoudt.

Aan de andere kant staan viooltjes: deze staan voor nederigheid en open handen. Na de opstanding konden de mensen Jezus niet vasthouden. Ze ontmoeten Hem en plotseling is Hij weer verdwenen. Eromheen ligt bolmos weer als teken van nederigheid , maar toch zachte kracht.

Share